sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Valaistus

Raksalla on mennyt niin moni asia eteenpäin, että tässähän tulee suorastaan runsaudenpula kirjoitusmateriaalin suhteen. Jospa nyt kertoisin, että kattoon saatiin valoille paikat ja osa valaistuksesta onkin jo paikoillaan. Taloon tulee sekä ns. spotteja, normaaleja riippuvalaisimia, että epäsuoraa valaistusta. Mies värkkää itse ns. valorampit ja niihin laitetaan joko ledinauhaa tai loisteputkia, riippuen siitä kuinka paljon pelkät led-nauhat pystyvät valaisemaan korkeaa tilaa.

Niin sanotun lastenhuoneen valaistusta, eli spotteja ja kaksi normaalia riippuvalaisimen paikkaa. Ja tuo yksi pieni reikä tuolla katossa on paikka videotykille (mukava tietää tässä vaiheessa minunkin :D). Ehkä taivun juuri ja juuri siihen, että meillä on mahdollisuus katsoa leffoja tykin kanssa, jos näin haluamme...


Vaikka tonttimme ei ehkä ihan aurinkoisimmasta päästä olekaan, osuu niitä säteitä metsän siimekseenkin. Kannustan kaikkia tulevia tontin ostajia kiinnittämään huomiota siihen, että talo sijaitsisi mahdollisimman ylhäällä (ja mielellään etelärinteessä). Sillä mitä ylempänä talo on, sitä enemmän aurinko pääsee valaisemaan kun rakennusta eivät varjosta mäet eikä kukkulat.

Lastenhuoneen kaksi ikkunaa ja etelästähän tuo valo tulee päivisin, eli talomme päädystä.

Oma sähköasentajani laittoi valoja myös makuuhuoneeseemme, johon tulee myös spotteja ja riippuvalaisimia.

The electrician.


Tuleehan sitä valoa myös isoista ikkunoista olokeittiössä. Onneksi laitoimme tarpeeksi suuret ikkunat, vaikka mielestäni liian isoja ikkunoita ei ole olemassakaan.

Valaistusasiat jatkuvat ensi viikolla, kun olokeittiöön laitetaan epäsuorat valaistuskiskot ikkunoiden yläpuolelle katonrajaan ja vastakkaiselle seinälle. Olen riippuvalaisimiakin pohtinut ja päätynyt siihen, että enemmistö valaisimista on tavallisia pallovalaisimia esimerkiksi Bauhausista. Unohdan tässä vaiheessa designvalaisimet ja keskityn siihen, että talon valaistusratkaisuista tulisi edes jotenkin yhtenäisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti