tiistai 26. helmikuuta 2013

Kalusteet

Nixin kalusteet saapuivat viime viikolla. Keittiön kaappien valmistuminen on vaihe, jota odotan ehkä innokkaimmin. Jännittää miltä tammitaso ja tammiparketti näyttävät isolla pinnalla. Ja myös se, millä tavalla maalaisromanttinen keittiö sointuu modernihkoon taloomme.

Kalusteita huoneen keskellä (mm. aterinlaatikkoa, siivouskaapin sisälmyksiä ja altaita).

Nixiltä tilasimme kaikki muut kalusteet paitsi wc:n ja kodinhoitohuoneen tasot. Ajatuksissa on hakea massiivitammitasot Bauhausista, josta tavaraa saa paljon huokeammalla hinnalla kuin Nixiltä. En ole vielä päättänyt, että sivelenkö pöytätasoihin valkoöljyä tai -vahaa, vaiko jätänkö tasot vain tammenväriseksi kokonaisuudessaan.

Keittiön saarekkeen valkolakattu tammitaso ja osa kalusterungoista.

Tämä on, kuten ennenkin olen tainnut mainita, se talonrakennuksen ehdottomasti kivoin työvaihe! Kaikki se suunnittelu (tuntikausien suunnittelu) saa nyt näkyvän muodon ja voi vain toivoa, että kaikki menee kohdalleen.

Pyrimme välttämään valintojen suhteen ns. trendiasioita, vaikka tulihan taloomme monen monta juttua, jotka ovat uudisrakennuksissa pinnalla ja näin ollen tämän aikakauden ilmentymiä. Näitä ovat mm. 1-säleiset lattiat, valkolakkaus, vaalean neutraali väritys ja korotettu sisäkatto, sekä kenties marmomikuvioset laatat pesutiloissa. Ehkä niinkään pinnalla eivät ole klassiset keittiöt eivätkä puutasot. Se tässä jännittääkin, sillä jos olisimme tehneet "niin kuin tällaisessa talossa kuuluu", olisimme valinneet keittiöön vetimettömät valkoiset tai mustat kalusteet corian- tai kivitasoilla. Esikuvani ihannekeittiöstä on Kannustalojen esitteessä oleva Vihervaara 154:n (sivu 23) keittiö. Ko. keittiössä on klassiset kaapit ja sisustuksen ilme on kuitenkin moderni ja vähäeleinen, eli tyylillisesti lähellä omaa makuani.

Joten, we´ll see, mitä tästä sisustusprojektista oikein kehkeytyy.

Vasemmalla parketti ja oikealla keittiön taso - ovat lähes samanvärisiä.
ps. seinät ovat melkein valmiita ja lukotkin ovissa. Jeee! :D

2 kommenttia:

  1. Meille tuli kuin varkain paljonkin nykytrendin mukaisia asioita: se valkoinen vetimetön keittiö ja musta kivitaso, yksisauvainen valkolakattu parketti.

    Olen kyllä samaa mieltä, että tämä on talonrakennuksen kivoin vaihe: vihdoin tulee näkyvää tulosta nopeasti ja parasta on tieto siitä, että pian pääsee muuttamaan.

    Me ajattelimme hakea massiivipuutason kylpyhuoneeseen Ikeasta, kun siellä olivat tosi hyvän hintaisia.

    VastaaPoista
  2. Kyllä sitä vain on aikakautensa vanki - halusi tai ei. :D Eli väkisikin tulee jotain mikä on tällä hetkellä pinnalla. Kyllä mekin ensin mietimme juurikin tuollaista keittiötä kuin teillä. Mutta, meillä asian ratkaisi se, että saimme halvemmalla massiiviovet kuin mdf-ovet ja oma maalaisromanttinen makuni (mies olisi halunnut mattamustat ja vetimettömät kalusteet). Keittiömyyjä oli "kauhuissaan", kun suunnittelimme klassista keittiötä moderniin taloon. Tyylillisestihän moderniin yleisilmeeseen sopii vähäeleinen keittiö ja vaikka keittiömme ei nyt ihan "kruusattu" olekaan, on se kuitenkin hieman romanttinen... No, kohta lopputuloksen sitten näkee.

    Kiitos vinkistä, pitääkin käydä Ikeassa stekkaamassa tasoja. :)

    VastaaPoista