keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tekninen tila

Esittelen talomme ehdottomasti tylsimmän, mutta välttämättömimmän sopen. The tekninen tila sijaitsee talomme aurinkoisimmassa nurkassa ikään kuin vahingossa.

Vesieritys laitettuna.

En keksi tästä kopperosta juurikaan sanottavaa, paitsi että siellä sijaitsee kaikki välttämätön, kuten maalämpö, ilmastointi, sähkökaappi ja vaikkapa keskuspölynimuri. Maalämpökone ei vielä ole tekniseen tilaan asti päässyt, sillä lattia piti ensin vesieristää ja sen jälkeen laatoittaa. Laatoitus on varmaankin lähipäivinä valmis, jolloin jättimäinen maalämpöpumppu vesivaraajineen voidaan kantaa pois sisätiloista.

Puzer keskuspölynimuri vasemmalla, keskellä sähkökaappi ja oikealla väliaikainen lämmitysjärjestelmä.

Sanoinko jo muuten, että huone on tylsä...

Lattiassa on putkille ja johdoille kätevät korokkeet.

Erillinen tekninen tila on kuitenkin huiman järkevä ratkaisu siltä kannalta, että sinne saa piiloon kaiken omakotitalossa tarpeellisen, mutta ei niinkään kauniin näköisen (ja kuuloisen) vempeleen. Koneet saattavat pitää meteliä, joten teknistä tilaa ei kannattane sijoittaa makuuhuoneiden lähelle. Meillä koppero sijaitsee tuulikaapin ja wc:n seinänaapurina, mutta kulku on ulkokautta.

Mies halusi alusta asti tällaisen ratkaisun ja pitää myöntää, että hyvähän se on, kun kaikki johdot ovat samassa paikassa. Ja toiseksi, ehkä ne rumat jääkiekkovarusteet voi laittaa tuonne kuivumaan olohuoneen sijaan...

Ilmastointikanavia ja keskuspölynimurin putkia.

Kun maalämpö saadaan kytketyksi, päästään eroon suhteellisen kalliista väliaikaislämmityksestä, joka maksaa noin 5 euroa päivässä. Osaan tarkistaa nyt sähkötaulun ja kytkeä veden päälle ja pois. Ehkä opettelen tulevaisuudessa myös maalämpökoneen käytön ja keskuspölynimurin huoltamisen. Ihan ihmeellistä muuten imuroida niin, ettei imurin ääntä kuulu laisinkaan. Hassua!

2 kommenttia:

  1. Jäkiskamojen kuivatushuone, kuulostaa erinomaiselta!

    VastaaPoista
  2. :D Aivan loistava paikka niille kaikille kamoille, plus sähly- ja sulkapallomailoille ja treenikasseille ja mille ikinä haiseville vaatteille.

    VastaaPoista