keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tasoitustyöt

Tasoiteihmiset ruiskuttivat seiniä tasoittaessaan myös katot, joihin tuli "röpöläinen" pinta kuten rappauksessakin.

Levyttämisen jälkeen seinien tasoittaminen etenee mielestäni valoakin nopeammin. Tasoittamisessa ei oikeastaan mennyt kuin muutama päivä. Muutama päivä! Levyttämisessä kului nimittäin kuukausia...

Seinät tasoitettuna.

Saimme myös maalarin varattua ja vielä niin onnistuneesti, että maalari jatkaa suoraan ensi viikolla siitä mihin tasoiteihmiset lopettivat. Ammattilaiselta maalaustyöt käyvät aika nopeasti ja toisekseen jäljen on pakko olla parempaa kuin oman telan vedot (pätee ainakin itseeni, joka ei ole pilkuntarkka näissä missään asioissa).

Talo tuntuu etenevän nyt nopeasti piitkän suvantovaiheen jälkeen mikä alkoi oikeastaan jo kesällä. Ensi viikolla saapuvat kalusteet (keittiön kuvat löydät täältä, wc:n täältä ja kodinhoitohuoneen täältä) ja ennen kalusteiden asennusta on parketti naputettavana. Parketti tulee olemaan 1-sauvaista Paradorin Trendtime  4 Tammi Livingiä valkomattalakattuna.

En voi vieläkään uskoa, että talo oikeasti (IHAN OIKEASTI) muutaman kuukauden päästä valmistuu ja pääsemme muuttamaan! Varasimme muuten eilen kauan odotetun häämatkamme tänne... Sitä odotan ehkä vähintään yhtä paljon kuin kotimme Iisakin kirkon valmistumista.

5 kommenttia:

 1. Ihana häämatkakohde!! Koska meette?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, innolla odotetaan matkaa. Pitäisi olla takuuvarma aurinko ja hyvät snorklausmaisemat. Lähdetään maaliskuun lopulla pääsiäisen tienoilla ja ollaan kokonaiset kaksi viikkoa. Aika ihanaa!

   Poista
  2. Kuulostaa aivan mahtavalta :).

   Poista
 2. Koska teillä on muutto suunniteltu? Meidän pitäisi muuttaa pääsiäisenä. Tuntuu, että kiire tulee. Seinät on tasoitettu ja maalattu, kattokin alakerrassa. Lattiat meillä on ongelma, kun betoni on edelleen märkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on kevään aikana, ennen kesää joka tapauksessa (ellei jotain katastrofia satu). Ei ole tarkkaa suunnitelmaa. Rakentamista on takana noin puolitoista vuotta kaikkineen ja toinen meistä on huhkinut raksalla kaikki lomat, illat ja liikenevät vapaa-ajat.

   Rakentamisen hitaus on yllättänyt meidät molemmat, sillä melkein kaikissa vaiheissa kestää pidempään kuin on uumoillut. Onneksi tosiaan saadaan rakentaa rauhassa ja kiire uuteen kotiin ei ole.

   Meillä lattia valettiin jo kesällä, ja tehtiin ulkopuoli valmiiksi ennen sisätiloja. Mutta projektimme onkin kestänyt aika pitkään (ei onneksi ihan vuosia kuitenkaan). Voimia loppusuoralle!

   Poista