sunnuntai 12. elokuuta 2012

Valkoiseksi rapattu talo

Tässä on messujen kaunein rakennus arkkitehtuuriltaan. Ehkäpä talo miellytti, koska se muistuttaa vähän omaa tulevaa mökkeröämme pulpettikattoineen ja valkoisine rappauksineen. Talosta voisi ottaa vaikutteita terassien ja piharakentelun suhteen - pieneen pihaan on mukavasti saatu kaikki tarpeellinen kompaktisti ja vaihtelevasti. Itse pidän siitä, että piha on monimuotoinen. Pelkkä nurmikko ei ole kovin mielenkiintoinen, eikä edes kaunis.

Lisäksi talon väritys, kiviaidat ja muurit olivat mielenkiintoisen näköisiä. Pelottaa vain, että kiviaidat ovat kalliita. En tiedä, mutta kiva kokonaisuus tämä talo kuitenkin.

Mustaksi maalatut avoräystäät ja rimotus hieman rouheista puista näyttävät hienoilta. Lisäksi tykkään kiviharkoista rimoituksen alla.
Ovet suoraan oleskeluterassille, jossa iso purjekangas aurinkoisuojana. Maata hienosti pengerretty ja tehty istutuksia, mutta tasaista nurmikkoakin löytyy, vaikka piha on todella pieni. Tällaista järjestelyä voisi meillekin joskus harkita, joskin tuntuu, että ko. piha ei ole ollut ihan halpa rakentaa.
Sama talo sivusta kuvattuna. Tontit on rajattu istutuksilla ja pienillä aidoilla. Näitä kasveja saa kyllä odotetella muutaman vuoden, josko ne silloin jo jotain suojaakin antaisivat.
Talossa oli peltikatto. Useimmiten moderneissa valkoisiksi rapatuissa taloissa onkin musta peltikatto, mutta meillä on tummanharmaata tiiltä (onkohan se hirveä muotovirhe? :D).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti