perjantai 13. heinäkuuta 2012

Desperate parketinmetsästäjä

Kotiimme on kasautunut vino pino parkettien näytepaloja. Niistä voisi melkein rakentaa jo lattian vaikka leikkimökkiin, tai miksei johonkin pieneen huoneeseenkin.

Emme osaa päättää tätäkään. The lattia on löytymättä ja parkettimateriaali on mielestäni, ehdottomasti, suurin (tai suurimpia) talon sisustuksen yleisilmeeseen vaikuttavia tekijöitä. Luulen, että voimme hieman ylittää aikaisempaa lattiabudjettia, tai ainakin valita kahta erilaista laatua lattioihin. Karelian Saarni Natur Vanilla Matt on yksi suosikeistamme, oikeastaan ainoa sellainen. Saarni on vaaleaa, mutta hieman kirjavaa, enkä näytepalan perusteella osaa sanoa, miltä se näyttäisi isolla pinta-alalla.

Rustiikkiset lattialankut näyttävät aika upeilta, mutta onkohan ne vaikea pitää puhtaana? Tunnelmaa ne tuovat ja ovat aika iättömiä. Toisaalta myös tavallinen lautaparkettikin on kaunis ja hieman sileämpi kuin lattialankku, myös käyttöikä niissä on lyhyempi kuin lankuissa. Onneksi parketin voi päättää noin muutamaa viikkoa ennen asennusta, mutta olemme tätä niin kauan pyöritelleet, että olisi hyvä saada asia pois alta muiden päätösten tieltä. Mutta, okei. Jos voisin nyt päättää, ottaisin ehdottomasti lattialankut, joilla on hintaa vajaa 90e neliö (kallista on, mutta olisikohan meillä varaa niihin). Tilasin näytepalan lattialankuistakin. Tiedän kyllä välittömästi mallipalan paketista paljastuttua, onko se the oikea lattia.

Miten olisi tämä:
Trinity lattialankku, valkovahattu, koko 200x280. Lähde: Trinity lattialankku.
Tai tällainen:
Karelia, tammi, Ice White, 1-säle. Lähde: Karelia.

Tai tämä:
Saarni Natur Vanilla Matt, 3-säle. Lähde: Karelia.

2 kommenttia:

  1. Meillä on tuo keskimmäinen Ice white ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Pelkäsin vähän sen olevan kylmän sävyinen isolla pinnalla mutta ei onneksi ole.
    Kaverini laittoi kolme säleistä saarnia ja oli hieman yllättynyt ja vähän ehkä myös pettynyt kuinka kirjava siitä tuli isolla pinnalla, varmaan myös tuon kolme säleisyyden vuoksi.

    Onnea valintaan, kyllä siitä hyvä tulee :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vihjeestä! Olenkin käynyt jo katselemassa sun blogia ja tosi hyvältä se lattia näyttää ja muutenkin kaunis talo teillä. :)

    Joo, juuri tuo saarnen kirjavuus pelottaa. Näin jossakin kuvan saarniparketista, kun paketista olikin paljastunut lähinnä shakkiruutua muistuttava lattia. Tammi taitaa olla tasaisemman sävyinen. Tilasin näytepalan tuosta Karelian Ice Whitesta, joten katsotaan, miltä se sitten näyttää.

    VastaaPoista