sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Koolausta

Talon ulkopinta on saatava valmiiksi ennen talven pakkasia ja lumipeitteitä. Talvihan tulee jo muutaman kuukauden päästä! Toisaalta ihan odotan pakkasta (ihmeellistä!), sillä se tarkoittaa, että pääsemme muuttamaan  ihan pian.

Mies asentaa par´aikaa appiukon kanssa koolausta seiniin rappauslevyjä varten ja on itse asiassa tehnyt hommaa joitakin viikkoja. Rappari saapuu elokuun puolen välin tienoilla. Mikäli meillä olisi kivirakenteinen talo, rappausta joutuisi odottelemaan kauan kuivumista odotellessa, mutta puurakenteen ansiosta rappauksen voi tehdä rappauslevyjen päälle heti. Se on hyvä!

Yritin etsiä netistä pulpettikattoista ja rapattua taloa, joka jollain tavalla muistuttaisi omaamme. Löysin yhden myytävän kohteen Liedosta. Kyseessä on rivitalo, jossa valkoinen rappaus, harmaa katto ja karmit, pulpettikatto ja korkeat ikkunat. Tosin verhoilulaudoitusta ei meille tule seiniin, vaan yksinkertainen valkoinen rappaus joka puolelle. Yksinkertainen on parasta tässäkin asiassa.




Ikkunan karmit, sokkeli ja katto harmaat, sekä valkoinen rappaus on samaa tyyliä talomme kanssa. Myös korkea kuisti on hieman samanlainen, tosin meillä katto laskee kuistin kohdalla hieman muuta taloa alemmas. Lisäksi talossa on pulpettikatto. Kuvan lähde: täältä.


Rappaus ja korkeat ikkunat. Kuvassa on laitettu laudoitusta osaan seinissä, muta meille tulee vain rappaus ko. kohtiin. Mielestäni se on selkeämmän näköinen. Kuvan lähde: täältä.


Tässä vähän vertailun vuoksi omaa julkisivua. Mikäli kokonaisuutta nyt pystyy hahmottamaan kaikein tuon viidakon keskeltä...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti