lauantai 26. heinäkuuta 2014

Photoshop

Vuosien aikana olen avannut lukuisia kertoja Photoshop-ohjelman, vain sulkeakseni sen hetken päästä. Olen ladannut sen koneelle useita kertoja toivoen, että tällä kertaa homma sujuisi jotenkin helpommin. Mutta ei.

Siihen on syynsä, että työpaikkailmoituksissa mainitaan toivomuksena, että osaisi käyttää fotaria. Pitää olla graafisen suunnittelun ja kuvanmuokkauksen ammattilainen, jotta osaisi hyödyntää ohjelmaa monipuolisesti (toisaalta on varmaankin paljon harrastelijoita, jotka osaavat suvereenisti PS:a hyödyntää). Itse en vain kuulu tähän ryhmään.
Olin sinnikäs ja ajattelin ottaa edm. sovellukseen samanlaisen otteen kuin opiskelussakin: askel kerrallaan klikkailin opetusvideoiden perässä ohjeita. Niin vain tapahtui, että jotenkin sain kiinni perustoiminnoista. Osaan jo yhdistää kaksi kuvaa toisiinsa ja osaan myös käyttää camera raw-toimintoa, pystyn myös hyödyntämään Lightroomia ja Photoshopia rinnakkain, sekä käyttämään viimeistelytaktiikoita henkilökuviin ja soveltaa valmiita action-settejä. Jes ja JES!

Tajusin myös, että potreteissa tärkein on tausta. Ihan kaikkein tärkein asia. Muita asioita, kuten valaistusta ja värejä ja muuta hässäkkää voi säätää, mutta taustaa on vaikea vaihtaa. Vaikka se fotarilla onnistuukin, en osaa luonnollisen näköisesti vaihtaa kuvan maisemaa toiseen.
Olen lomaillut koko helteisen heinäkuun. Kerrankin voi sanoa, että heinäkuu on ollut helteinen. Luvattoman paljon aikaa on kuitenkin kulunut kuvankäsittelyn parissa - tunnen tästä ikään kuin huonoa omaatuntoa, vaikka eikös loman tarkoitus ole tehdä ihan sitä mitä huvittaa. Huomaan itsessäni pakkomielteisen piirteen, jolloin otan jonkin projektin hyppysiini ja sitten sitä onkin vaikea enää lopettaa.

Onneksi myös rannalla on tullut vietettyä aikaa. Ja sinne taidan tästä taas lähteä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti