perjantai 7. maaliskuuta 2014

Onneton, mutainen piha

Piha on sinällään yksi asioista, jota ei ole oikeastaan suunniteltu laisinkaan taloprojektimme vaiheissa. Tai no joo. Tuleehan sinne nurmikkoa ja ehkä pensasaita, ja vanhoja puita jätetään niille sijoilleen, mutta varsinaista piharakentamista ei ole hahmoteltu.
Kuvassa näkyy oman tontin sijaan enemmän naapurin takapihaa. Oma pihamme on korkea mutakasa pylvään takana.

Olen kuitenkin vähän hahmotellut, että josko piha joskus tulee valmiiksi, voisin ostaa joitakin kukkia ja pensaita, marjapensaita ja omenapuita.


Takapihaa valtavine maakasoineen ja väiaikaisine puusäilöineen. Kaksi etualalla näkyvää kuusta säilytetään, kolmas niistä kaatui myrskyssä. Tänne olisi tarkoitus laittaa kivipolku puuvarastolle, sekä ihan perusnurmikkoa.


Kukista toivoisin ruusuja, pioneja ja tulppaaneja. Pensaista ehkäpä syreeniä valkoisena, pensasaita joko isotuomea tai marja-aroniaa, sekä marjapensaista mustaa- ja punaista viinimarjaa. Olispa hienoa, jos piha olisi jo valmis. Mutta kokemus pihanrakentamisestakin on ihan hyvä, sillä olenhan tosi viherpeukalo not. Edes sisäkukat eivät selviä hengissä minulla, joten mitenköhän on pihan laita. :D


Tämä on aurinkoisin osa pihasta, mihin tulee terassi ja nurmikkoa, sekä jotain istutuksia.


Tällä hetkellä pihaa vaivaavat suuret ja jo osittain ruohoittuneet maakasat sekä laudanpätkät. Jos maat saataisiin kevään aikana tasoitetuksi, niin ehkäpä jo loppukesästä olisi nurmikkoa. 


Ilman kunnollista pihaa omakotitalo on kyllä aika onnettoman näköinen, mutta kuten kaikkeen rakentamisessa, siihenkin menee paljonpaljon rahaa, vaikka meillä ei ole tulossa edes kivimuureja tai pengerryksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti