lauantai 23. marraskuuta 2013

Printtejä ja valokuvia seinälle

Älä osta kalliita valmiita printtejä, kun voit tehdä niitä ihan itsekin. Hehkutan edelleen PicMonkeyn ominaisuuksia. Haluaisin printtejä ja valokuvia seinälle, mutta en maksaa yhdestä printistä monta kymmentä euroa.

Kokeilin tehdä muutamista kuvista niin sanottuja modernin taiteen tuotoksia ja lisäksi tein pelkän suunnitteluohjelman avulla muutaman graafisen kuvan. Mielestäni tällainen kuvankäsittely on hyvä juttu, kun haluaa kuviin jotain erikoista ja vaikkapa samaa sävyä kuin sisustuksessa tarvitset. 

Olen tällä hetkellä ihastunut vaalean turkoosiin. Suunnittelin, että laitan muutamia Curaçaolta ottamiani turkoosinsävyisiä kuvia, sekä mahdollisesti muutaman printin seinälle koristeeksi. Lisäksi pitäisi tietysti kaivaa kaapeista turkoosit sisustusesineet ja ehkä haluaisin myös ostaa Iittalan kivilyhdyn vedenvihreänä. Ja ehkäpä vielä jotain muutakin materiaalista turhaketta.


Tässä alla kokeilukuvia, joita tein lauantai-illan ajankulukseni:


Veden alta otettu valokuva, johon on lisätty hieman saturaatiota, sekä "Water" efekti.

Kuvassa on Loistokarin saari ja sitä on käsitelty "Light Trails" efektillä.

Kolibrista otettu valokuva on häämatkaltamme. Näitä otuksia ei näkynyt kovin usein ja kun niitä näkyi, minulla oli aina väärä kamera. Tämä on otettu pokkarilla. Kuvaa on käsitelty lisäämällä saturaatiota ja "Focal Zoomilla".
Tässä on tekemäni printti ilman valokuvaa. 

Puuprintti edellistä pohjaa käyttäen.

2 kommenttia:

 1. Mulla on kuvien muokkaukseen varsinaisesti 2 ohjelmaa ja 1 on vähän niinkuin ohessa tullut..
  Mulla oli ensin ilmaisohjelma PhotoScape, joka riitti hyvin alkuun ja aika pitkälle.
  Sitten näin kaverilla hyvän ohjelman ja se oli ACDSee Pro 6, jossa on jo paljon työkaluja.
  Sitten koneella on myös Picasa ja siinäkin on jotain muokkausvaihtoehtoja. Mutta niitä en ole ehtinyt testaamaan.

  VastaaPoista
 2. PhotoScapesta olen kuullut hyvää, mutta se toimii vain pc:llä.Tuosta ACDSee Pro:sta en olekaan kuullut. Pitääpä tutustua.

  Mullakin on useampi ohjelma, mutta tuo PicMonenkey on uusin tuttavuus. Siinä on kivoja valmiita layereitä, joita oon kaipaillu muissa ohjelmissa. Erityisesti muotokuviin sillä saa tehtyä hyviä parannuksia. Pääasiassa käytän Ligtroom 3:a, joka on tosi hyvä peruskäsittelyyn. Jos haluan vintage-efektejä, käytän joskus Toycameraa. Picasa on välillä käytössä, kun LR ei toimi. Toi PM on siitä hyvä, että se toimii selaimessa, joten ei vie koneelta tilaa. :)

  VastaaPoista