perjantai 10. toukokuuta 2013

Kevättä, talonäytöstä ja saunajuttuja

Pihakoivut vihertävät ja sammakkolampi alkaa olla täynnä pieniä froginalkuja. Voi tosin olla, että kohta teemme ympäristön monimuotoisuusperiaatteen vastaisesti ja täytämme pienen lammen täytemaalla. Sammakot ehkä kyllä kuolevat (kauheeta!!), mutta mitäpä jos niille rakentaisi uuden lammen?

Vihreää elämää.

Pihamme ja niiden koivut.

Olisikohan tässä noin 12 puuta naapurin ja meidän välissämme.

Sisätöissä menee yllättävän paljon aikaa ja valintojakin on vielä tehtävänä. Sovimme talonäytöksenkin syksylle, joka tuntuu hassulle, että Kastelli tulee vasta talon valmistuttua esittelemään kotiamme. Eikös luontevinta olisi ollut tehdä esittely siinä vaiheessa, kun Kastelli lopetti talollamme (eli kun seinät ja katto olivat paikoillaan)?

Seuraavaksi pitäisi valita saunan lauteita. Ottaisimmeko siis lämpökäsiteltynä tervaleppää, haapaa vai mäntyä? Saunan seinien ja katon paneelit ovat lämpötervaleppää, joten olisi jotenkin luontevaa tehdä samasta materiaalista myös lauteet. Tervaleppä ainakin on hyvän tuoksuista ja hieman punertavaa puuta, mutta ei kuitenkaan esim. niin tummaa kuin mänty lämpökäsiteltynä. Lämpökäsiteltynä haapa taitaa olla näistä vaihtoehdoista kallein, mutta ei sekään ihan himohintaista...

Kun kesä kunnolla alkaa, ehkä jo asumme talossa, jossa on valmis sauna. On se sitten mistä puusta tahansa rakennettu, luulen sen olevan aikas kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti