sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Niitä ja näitä arjesta ja kuvaamisesta


Käväisin pienen ihmisen juhlissa, jossa tarjoiltiin herkullisia ja kauniita syötäviä. Ehdin harmikseni ottamaan vain muutaman kuvan ja jouduin toteamaan, että Sigman 17-70mm ei ole henkilökuvaukseen ihan paras vaihtoehto. Olisi pitänyt ottaa 35mm mukaan...


Hassua on, että elämä muuttuu salakavalasti kohti tiettyjä kulttuuri mukaisia juttuja - siis useimpien ihmisolentojen elämä. Tässä elämänvaiheessa monilla on meneillään talo- ja vauvaprojekteja. Minusta tulevassa elämässä ei ole mitään vikaa, on mukava suunnitella huoneiden sisustustusta ja puutarhaa, sekä fiilistellä tulevan omakotitaloasujan arkea omine pihoineen ja saunoineen.


Suunnittelen seuraavaksi vesitiiviin kameran ostamista lähinnä matkaa varten, sillä olisi tärkeää saada kuvia snorkailusta ja tulevaisuudessa vaikkapa vauvauinnista. Underwater camera on tietysti paljon halvempi (pokkariversio) kuin seuraava uumoilemani järjestelmäkamera (Nikon 800E), joten siihen sijoittaminen ei tunnu kovin pahalta. Siis jos ja mikäli ei lähde hifistelemään, sillä on olemassa ihan oma vedenalaiseen kuvaukseen perehtynyt harrrastajakuntansa. Ja kuten tavalllista, siellä liikutaan jo aikamoisissa laitteissa sukellusvarusteista megahintaviin kameroiihn.


Kunpa voisinkin ostaa uuden Nikonin,  jotta saisin tallennettua parempilaatuisia muistoja elämästä. Elän mitä todennäköisimmin ruuhkavuosia ja voisin kuvitella näiden aikojen kuluvan salaman nopeudella. Siksipä olisi tärkeää tallentaa muistoja pienistä ja isoista hetkistä: tallentaa kuvia häistä, hautajaisista, arjen askareista, syntymäpäivistä, vauvoista ja raskaudesta ja vaikka mistä.

No, lähiaikoina yritän saada tallennettua kuvia tropiikista ja ehkäpä jopa valmiista keittiöstä, jota aviopuolisoni paraikaa kokoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti