sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Greigestä ja väreistä

Aamuisessa Turun Sanomassa oli sopivasti juttu väristä nimeltä greige. Greige sijoittuu väriskaalassa beigen ja harmaan välimaastoon. Ko. sävyä voi käyttää maalien ja tapettien lisäksi sisustuksessa tekstuureina ja tekstiileinä. Sisustussuunnitelmamme sisältää on juurikin greigen sävymaailman. Toivottovasti meillä on vain varaa ostaa ne kaikki tekstiilit, joita suunnitelmassa on.

Kävin viime viikolla hakemassa Tikkurilan värikarttoja sisämaalausta varten. Ja sattumalta kotimme väriskaala on todellakin aika greige, kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä. Monitorit heijastavat värejä vähän eri tavoin, joten selvennykseksi kuvan ylin väri Laasti on vaaleanharmaa. Täällä yksi esimerkikki miltä sävy näyttäisi seinässä. Laastia ajattelimme makuuhuoneiden "efektiseinäväriksi".Paperi on valkoista väriä. Vertauksena väri Höyry on maalarinvalkoinen, joka taitaa olla hieman kylmemmän sävyinen kuin Paperi. Luultavasti ja todennäköisesti seiniimme tulee kauttaaltaan Paperi sävyä.

Kaksi beigeä väriä ovat Mulperi ja Shaali. Mulperi taitaa olla aika greige, sillä se on sekä harmaa että ruskea väri riippuen taustasta ja valosta. Shaali on hieman lämpimämpi. Jommallakummalla sävyllä maalataan olokeittiön päätyseinät, eli alempana kuvissa osoitetut kohdat. Täällä esimerkikki Mulperilla maalatuista seinistä ja täällä Shaali-sävyä. Yhteenvetona seinille tulee siis valkoista, vaalean harmaata ja beigeä (jotka nekin todella vaaleita sävyjä). Se on tarkoituksemme, sillä väriä ja pirteyttä (mikäli niin joskus haluaa) voi tuoda myöhemmin verhoilla ja tekstiileillä.Tasoitustyöt valmistuvat luultavasti ensi viikolla ja sen jälkeen maalari tuleekin (toivottavasti, sillä sellaista ei vielä ole tilattu) sävyttämään seinät. Nyt jaksan jo innostua sisustuspuuhista muutaman kuukauden huonovointisuuskooman jälkeen ja odotan innolla, että pääsen näkemään miltä pintamateriaalit näyttävät paikoillaan.

Tovi tosin vielä menee ennen talon valmistumista, sillä onhan edessä vielä loput lvi- ja sähkötyöt, puhumattakaan kalusteiden, laattojen ja listojen asennuksista. Luulen, että ehdimme käydä häämatkallakin ennen talon lopullista valmistumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti