sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Makuuhuone

Kuten kaikki suomalaiset jo tietävätkin, lumikerros satoi maahamme kenties pysyvästi. Talolla levytetään edelleen ja päämakuuhuoneen seinät alkavat olla valmiita. En tajunnut säätää valkotasapainoa kamerasta, joten kuvista tuli talven sinisiä, mutta voihan niitä ajatella myös taidekuvina.


Tästä makuuhuoneesta saatetaan lohkoa tulevaisuudessa kaksi huonetta, joten siksi suunnittelussa, ja esimerkiksi takan sijoittelussa, tämäkin asia tuli ottaa huomioon. Takkaan suunnitelma vaikutti siten, että olisin halunnut makkarin väliseinän taakse takan seinään kiinni, mutta silloin seinä olisi tarvinnut muurata ja ovea ei enää olisi jälkeenpäin siihen saanut räjäytettyä. Hyödyllistä onkin mielestäni ottaa huomioon perheen koon muutokset taloa suunnitellessa, jotta aina ei tarvitsisi rakentaa isompaa, vaan taloa saisi muokattua tarpeen mukaan. Aika pieniä makuuhuoneita huoneesta saa, mutta itse asiassa oma opiskelijaboksini oli samaa luokkaa, joten eiköhän noissa pysty elämään.Makuuhuoneen pääty peitetään liukuovilla, jotka pitää upottaa ja piilottaa, sillä kattohan on vino. Pieni syvennys on oma vaatehuoneeni, ehkä ihan sopiva, vaikka ei mikään ruhtinaallinen. Seinille ajattelin hakea Ikeasta Stolmenin säilytysjärjestelmiä ja vaatetangon, jota voi liikutella pyörillä. Kaappien ovet ja miehen vaatekaapin "sisälmys" (oik.) tulevat Kirenalta. Päätyyn mahtuu neljä ovea, joista kaksi ovat valkoista lasia ja kaksi peiliä. Peilien riittämättyyteen olen nimittäin kyllästynyt nykyisessä kodissani ja olen suunnitellut peilivarauksen eteiseen, makkariin ja wc:hen.

Meille ei itse asiassa tule ainuttakaan vaatehuonetta, vaan kaikki säilytys on liukuovien takana piilossa. Näin neuvoi eräs arkkitehti, joka poisti alkuperäisestä talopohjasta vaatehuoneen. Hänen mielestään vaatehuoneista tulee usein romuvarastoja ja lisäksi ne vievät arvokasta tilaa, mikä voisi kyllä pitää paikkansa ainakin meidän taloudessamme. Käytäntö näyttää tuliko ratkaisusta hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti