lauantai 17. marraskuuta 2012

Villaa

Sisällä tapahtuu vihdoinkin edistystä. Levytys alkoi teknisen tilan nurkasta, joka on teknisesti tietysti tärkein huone (ja mielestäni ehdottomasti tylsin). Sinne on saatava seinät pystyyn ja laatat lattiaan, jotta maalämpöpumppu (ja jotain muita kilkkeitä) saadaan pelittämään. Nythän lämmitysmuoto on väliaikanen, vaikka lattiaputket ovatkin päällä.


Seiniin on liimailtu toinen kerros eristettä. Sisäseinissä on levyrunkojen päällä villaa (ulkopuolella tuulensuojalevy, kipsilevy ja rappaus), jonka päällä on muovi ja sitten tulee vielä toinen kerros villaa, ja siihen päällä vasta tulee kipsilevy. Kyllä niitä kerroksia on monta!  Jos asuisimme Englannissa, eristäminen olisi kovin paljon yksinkertaisempaa, mutta lämmintä talossa ei sitten kyllä olisi koskaan.

Mukavaa on, että sisällä ei ole enää niin sinistä. Tosin siellä on nyt keltaista, mutta on se sinistä parempaa ja toiseksi kohtahan siellä on valkoista. Oikeastaan lumivalkoista sillä seinät maalataan lumenvalkoisella maalilla.


Tänään imuroin R2-D2:n näköisellä vehkeellä sementtipölyä ja kuraa. Imuri oli aika raskas, mutta voi sitä olotilaa kun ympärillä oli puhdasta.

Itselleni yllätyksenä tässä raksatouhussa on muuten ollut se, että olen mennyt kauppaan raksavaatteet päällä. Jopa niin, että minulla on maalia naamassa ja vaatteet kirjaimellisen kuraiset. Miten sitä ennen mietti, että voisiko kenties mennä kauppaan ilman ripsiväriä... :D

2 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää. Ihanan avaraa tilaa, isot ikkunat ja kaunis koivunrunkomaisema.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Koivut on kivoja, tosin jossain vaiheessa tuohon viereen tulee talo, mutta onneksi muutama puu jää väliin suojaksi silti.

    VastaaPoista