sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Korkean tilan levytys

Tässä luokattoman huono action photo tämän päivän levytystöistä. Tuleville rakentajille vinkiksi, että mikäli haluatte saada talonne nopeasti valmiiksi, älkää valitko korkeaa huonekorkeutta. Normaaliin huonekorkeuteen riittää yksi seinälevy, mutta mitä korkeampi seinä sitä enemmän levyjä joutuu yhteen seinään laittamaan (ja ne levyt on painavia). Lisäksi pitää hankkia rakennustelineet, jotka yltävät tarpeeksi ylös. Tietysti myös ikkunat, pistorasiat ym. kolot joutuu huomioimaan, kun levyjä leikataan ja mitataan. Eli mitä enemmän merkillisiä koloja ja nurkkia, sitä vaikeampaa on levyttäminen.


Niin sanotut standardiratkaisut rakentamisen suhteen nopeuttavat työtä, kuten myös yksinkertaisuus. Mitä yksinkertaisempi talo sitä nopeampi se on rakentaa, valitettavasti. Valitsimme tämän talon siksi, että siinä on yksinkertainen pohja, mutta sisätilan korkeus on kaikkea muuta kuin helppo valinta. Se aiheuttaa rakennusprojektin venymistä, lisäkuluja mm. liesituulettimen vuoksi (mistä saada monta metriä jatkopalaa liestuulettimeen, joka on myös hyvännäköinen) ja kaikenlaisia muita juttuja mm. valaistuksen suhteen. Mutta, onneksi ei kuitenkaan rakenneta kahta kerrosta, siinä olis tuplasti hommaa yksikerroksiseen verrattuna, vaikka hieno ratkaisu onkin.

4 kommenttia:

 1. Samma här, timpurimme juuri valmistelevat meidän ison, korkean ja vinon k+rh+oh -tilan katon levyttämistä. Vinous tuo vielä oman viehättävän lisänsä.

  VastaaPoista
 2. Sanopa muuta. Ei tullut heti ajatelleeksi mitä vinot linjat tuovat tullessaan. Tsemppiä levytykseen! :)

  VastaaPoista
 3. Juu ja levytyksen jälkeen tulee teippailut ja tasoittelut... vähän palaa aikaa tähän hommaan.

  VastaaPoista
 4. Totta, vähän liikaa aikaa jos sanon. Tässä vaiheessa tuntuu ettei tää tuu ikinä valmiiksi. :D

  VastaaPoista