keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Vähäsen sisustuksesta

Kun pääsin pohtimasta parkettia, mielikuvituksessani alkoi leijalemaan mahdolliset laatat ja tapetit. Tapanani on ostella kulloiseenkin aikakauteeni liittyviä aikakauslehtiä. Joskus ostin Voquen numeroita, joskus (erehdyksissäni) Cosmopolitania, sittemmin häälehtiä ja nykyisin sisustuslehtiä. En kovin usein selaile lehtiä useampaan kertaan, mutta sähkökatkos ikään kuin antoi luvan katsella lehtiä luonnonvalossa uudelleen.

Poimin muutamia suosikkejani ja huomasin niissä joitakin yhtäläisyyksiä...
Marmorilaattaa (Carrara).

Valkoinen marmorilaatta, etenkin juuri Carrara marmori on viehättää. Tätä kiveä on louhittu Pohjois-Italiasta iät ja ajat.  Se on yksi vanhimmista, ellei vanhin luohittu kivilaatu. Siksikin sitä voi syyllä sanoa klassiseksi. Ainoastaan hinta on esteenä (125m2).
Isohko musta lattialaatta vas. alakulma.

Jos en saa marmoria, voisin harkita ihan mustaakin mustempia laattoja. Isompia laattoja eteiseen ja vessaan, pienempiä (ehdottomasti saman sarjan) 10x10cm laattoja kodinhoitohuoneeseen ja saunatiloihin.

20x20 kivenharmaa laatta.

Nykyisin yleisin laattakoko taitaa olla 25x40. Mutta jostain syystä voisin kuvitella 20x20 kokoista valkoista tai vaaleanharmaata (eläväistä kuten yllä) laattaa pesuhuoneen seinissä. Hieman häiritsee ajatus, että laattoja olisi 4-5 erilaista, joten jos valitsisi vain muutamia laattoja kautta koko talon.


Scholten & Baijingsin suunnittelema värikäs matto Haylle. Myös sänky on todella kiva päätyineen ja väreineen.

Kuvan Sholten& Baijings mattoon törmäsin sattumalta (ja kalliskin se on), mutta siinä on aika kiva värit. Tuon väriskaalan ympärille voisi suunnitella vaikka makuuhuoneen. Sängystä sen verran, että tarvitsemme sängynpäädyn (jo suojaamaan seinää) ja tuomaan ryhtiä petaukseen. Kuvan sängyssä on aika kiva tee-se-itse verhoilu.

Yksi harvoista tapeteista josta pidän. Cole & Son Cow Parsley.

Olen selaillut paljon erilaisia tapetteja. Monen kotona on Cole & Sonin Woods tapetti, mutta itse pidän joissakin blogeissakin vilahtaneesta Cow Parsley tapetista. Mielestäni se on juuri sopivan kulunut ja rauhallisen värinen - siihen en ehkä kyllästyisi. Onneksi talossamme on ylimääräinen ja tällä hetkellä täysin tyhjä (sisustusmielessä) huone, jonne voisin laittaa juuri tätä.

Adean Band sohva ja rahi on ovat juuri oikean värisiä.

Vannoin, ettemme osta Adean Band sohvia, mutta nuo värit voisin kuitenkin ottaa. Itse asiassa juuri tuollaiset vaihtelevan hiilen- ja vaaleanharmaat sohvat haluan.

Musta, valkoinen ja tammi.

Yllä oleva koti on todella viehättävä: paljon elementtejä, joita tahtoisin meille. Kokonaisuuden kannalta olisi hyvä pysyä perusväreissä, kuten mustassa, valkoisessa ja vaikkapa tammen sävyssä. Ne näyttävät yhdessä juuri siltä kuin kodin kuuluisikin mielestäni näyttää.


Tässä edelleen sama koti, mistä bongasin värityksen lisäksi nuo silkkiverhot. Sisustussuunnittelija ehdotti silkkiverhoja makuuhuoneeseemme ja kivasti nuo näyttävät sopivat mustavalkoiseen sisustukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti