maanantai 3. syyskuuta 2012

PureView

Tänään postiin saapui uusi älypuhelimeni. Nimenomaisesti ÄLYpuhelin. Se on hieno, mutta en voi käyttää sitä syystä, että olen nimittäin vähän tyhmä kuluttaja. Siirsin jokin aika sitten liittymäni DNA Pro:lle luullen siirtyväni DNA:lle. Kuvittelin myös tilattuani DNA:n kytkykaupalla uuden puhelimen, että siirto liittymätyypistä toiseen käy helposti, sillä onhan uusi puhelimeni DNA:n kytkykauppa. Mutta, DNA ja DNA PRo ovatkin kaksi täysin eri yhtiötä, joiden välillä kestää soitonsiirto kaksi viikkoa! Uusi älypuhelin vaatii pienen minimuistikortin, joten en voi käyttää puhelinta soittamiseen kahteen viikkoon - voin ehkä kuolla.

The unusable phone.

Mutta, puhelimella voi onneksi ottaa offline-tilassa kuvia, joten tässä hieman vertailua Nokia 808 PureView:n ja Nikon 5000d:n välillä (objektiivi kuvissa perus 18-55mm). Kuvissa ei ole käytetty muita säätöä kuin samaa autofix-layer säätöä.  Otin ensin kuvia uusista Ikeasta ostetuista tekstiileistä.

Nokia Pureview - salama päällä. Hieman ylivalottunut kuva, kun asetuksia on paljon normaalin kamerakännykkään verrattuna (ISO-arvo, valkotasapaino, kuvan koko) ja en osaa oikein käyttää tätä vempelettä vielä.

Autoasetuksilla Nokia 5000d, 18-55mm.
Sitten ulkona otettuja kuvia, joissa hieman eroa mielestäni. Mutta, ei niin paljon kuin voisi olettaa. Järkkärillä otettu kuva on tarkempi ja taivas myös tasaiseman värinen, Pureview on hieman polttanut taivasta. Erot voivat johtua myös osaamattomuudestani uudella puhelimella. Mutta laatu näyttää lupaavalta, kun miettii, että kyse on vain kännykkäkamerasta. 

Nokia Pureview auto.

Nikon 5000d, 18-55mm auto.

ps. meille tulee torstaina  toinen elektroninen ihanuus nimeltä Macbook Pro 15 tuuman Retina-näytöllä. JEEEE!!

2 kommenttia:

  1. Saisiko toivoa jotain pieniä kuvauskohteita, että näkisi pureviewin syväterävyysominaisuuksia :)? Vaikka ulkona valoisassa, niin ei tarvitsisi kameran hämäräkuvausominaisuuksien takia olla niin äärirajoilla (veikkaan, että juuri hämäräkuvauksessa järkkärit ovat ylivertaisia vielä jatkossakin).

    Nimim. kiinnostunut :D

    P.S. Macbook kuulostaa hyvältä myös ;)

    VastaaPoista
  2. Tietty! Vähän jo kokeilin sisätiloissa orkidean kuvausta, mutta en oikein osannut säätää asetuksia oikein - eli palataan asiaan pian. :)

    VastaaPoista