keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Alice´s Less Bright Dress

Ystäväni Ronjan kehoituksesta yritin testailla Nokian 808:n kameraa pienillä kohteilla. Vertailun vuoksi otin kuvia myös järkkärillä (Nikon 5000d, 18-55mm). Kuvissa kaikissa sama Lightroomin Preset (Alice's Less Bright Dress) käsittelynä, sillä käsittelen kaikki kuvat. Aina. Käsittelemättömät ovat liian realistisia. :D 

Pahoitteluni kuvakulman siirtymisistä, mutta eiköhän näistä käsitystä saa Pureview - tekniikasta. Otin kuvat niin läheltä kuin pystyin, eli siihen mihin objektiivi riitti tarkentamaan.

Pureview.

Nikon 5000d.
Pureview (tämä on jo liian lähellä kamerakännykälle, muta toisaalta tarkentaminen myös hankalaa, kun vakaus on toista luokkaa järkkärin kanssa).

Nikon 5000d.

Pureview (tässä on jo aika kivasti bokeh-efektiä).

Nikon 5000d.
Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä seinänaapurin hiilenmusta kissa - jonka päästän päivittäin rappukäytävään pihaltamme. Ja jonka tahtoisin adoptoida.

Pureview.
Nikon 5000d.

2 kommenttia:

  1. No niin! Kiitos! Olihan ne lehdet parissa ekassa kuvassa oikein tarkan näköisiä ;). Mutta joo, tiedän, että kännykkäkameraa on kyllä oikeasti vaikea kohdistaa, kun ovat niin kevyitä ja pieniä :). Kakkosessakin on muuten mun mielestä tosi kaunista bokehia oikeassa reunassa. Kiitos paljon näistä! Onpa ihana söpöläinen noissa viimeisissä kuvissa :).

    VastaaPoista
  2. Ei ihan optimialueelle tarkennettuja, mutta kuvaajaa saa syyttää - ei puhelinta. :D Nyt odottelen vain, että saisin puhelimen verkkoon, jotta voisin kokeilla vaikka bloggaamistakin sillä (ja mitä kaikkeja appeseja noissa älypuhelimissa nykyään onkin).

    VastaaPoista