lauantai 1. syyskuuta 2012

Oi syyskuu

... läpi repaleisen lokakuun. Syksy on täällä. On tainnut itseasiassa olla jo toukokuusta lähtien, sillä kesäkuukaudet kuluivat vesisateessa ja koleudessa. Viljan puinti alkoi Lounais-Suomessa tällä viikolla. Elonkorjuu on varmaankin vähän myöhässä näiden p***jen kelien ansiosta.



Talon on viimeistelyä vaille valmis rapattavaksi. Sisätyöt alkanevat huomenna (jatkuvat), tai viimeistään maanantaina rapparin saavuttua. Säiden viiletessä on myös aiheellista kytkeä lämmitys taloon, mutta tekninen tila on aivan raakile - siellä pitää levyttää ja laatoittaa, ennen maalämpöpumpun asennusta. Takankin pitäisi saapua seuraavina viikkoina ja sitä vasta odotetaankin!

Tontti on hieman puhtaamman näköinen siivouksen jälkeen ja koivut kellertävät. Syksy on tosiaan täällä.
ps. Tumma alue kuvan oikeassa ylälaidassa on sormeni. Yritin näet suojata venäläistä optiikkaani vesisateelta, kun lasista puuttuu valosuoja.
Budjetin suhteen kaikki on paremmin kuin hyvin, jos vain saamme vielä pinnat valittua siten, ettei tule överiostoksia... Olemme jotenkin onnistuneet säästämään tärkeissä kohdin ja tietysti, kun mies tekee itse, niin onhan se huomattavasti halvempaa kuin jonkun tyypin palkkaaminen.

Tässä kuvassa on vähän rohinaa, mutta eipä kai se haittaa. Koivujen kohdin tulee muuten terassi ja etupiha - eli tonttimme tärkein oleskupaikka. En vielä osaa kuvitella tuohon nurmikkoa, istutuksia, terassipuita ja kivetyksiä (enkä varsinkaa autotallia vasempaan alanurkkaan).
Eiköhän siis syykuu ala hyvin mielin. Ja minäkin pääsen vihdoinkin valitsemaan maaleja, tapetteja, laattoja, hanoja, ovenkahvoja, listoja ja valaisimia. Eli alkaa se kaikkein kivoin vaihe rakentamisen suhteen. Tai ei sittenkään, kyllä se kivoin vaihe on varmaankin silloin kun hiipsitään muuttotarkastuksen jälkeen kynnyksen yli ensimmäistä kertaa...

2 kommenttia:

  1. Ihana viljapelto! Suomalainen pelto on yksi sielunmaisemistani :). Ja hieno sateenkaaribongaus edellisessä myös.

    VastaaPoista
  2. Viljapellot on kauniita ja tosiaankin sielunmaisemaa! Unelmieni talo olisi metsän reunassa pellon laidalla, niin että keittiöstä voisi katsella vijapeltoja. :)

    Kuva on muuten otettu Noksun kännykällä. Ei ollut järkkäriä sateenkaaren ilmestyessä, mutta ihan kivan kuvan silti sai - mutta mitä olisikaan saanut järkkärillä...

    VastaaPoista