lauantai 18. elokuuta 2012

Postia asuntomessuilta

Valokuvailin Tampereen Vuoreksen asuntomessualueella niin paljon, etten ihan kaikkea ikuistamaani laita tähän postaukseen. Mutta, voisin jakaa ne kiintoisimmat yksityiskohdat kuitenkin, mitkä ovat harkinnassa omaan kotiimme. Joten, varautukaan kuvaryöpytykseen.

Lasi keittiön välitilaan tulee ehdottomasti.

Mielenkiintoinen sänkyratkaisu, joka osoittaa kekseliäisyyden merkitystä sisustuksessa. Vanha ovi sängynpäätynä ei ole yhtään hassumpi. Ongelmana on, että tarvitsemme sängynpäädyn, mutta emme tiedä minkälaisen.

Yksisäleinen tammiparketti tulee varmasti, mutta sävyä vielä mietimme.

Valkoiseksi rapatut seinät ja tummat porraslaatat. Meillä ei tosin ole tällaisia manaajaportaita, vaan vain kolmen askeleen portaat.

Korosteseinän magee tapetti. Pidän myös mökkivalaisimesta sekä kattolampusta. Emme ole päättäneet tuleeko makuuhuoneisiin korosteseinään tapettia vaiko maalia.

Seinään kiinnitettävä wc ja sen yläpuolella hylly olisi todella käytännöllinen.

Turkoosia, lilaa, punaista, mustaa, keltaista oranssia, vihreää. Mitä muita värejä sitä vielä on olemassa? Mutta, pääasia kuvassa tulee hyvin ilmi: vaaleaan perusilmeeseen voi yhdistää värejä huolettomasti pienillä yksityiskohdilla ja kokonaisuuden huomioonottamisella.

Pirteä lastenhuone, eli yhden huoneen voisi maalata ihan kokonaan toisella värillä.

Kalustus on kirjastohuoneessa mietitty hyvin. Huoneessa on kaikkea mitä tarvitaan: työpöytä, löhötuoli ja koko seinän kirjahylly. Työpöytä on aseteltu tavalla, joka ei itselle tulisi heti mieleen. Jotain tällaista siis työhuoneeseen.

Tämä vessa on täsmälleen samanlainen kuin aluksi suunnittelin valkoisine tasoineen ja vetimettömine tammikalusteineen.

Meille tulee 10x10 musta laatta lattiaan, Cubiban kiiltävää laattaa suihkujen taakse, paneelikatto ja valkoista peruslaattaa pesuhuoneeseen. Eli juuri kuvan osoittamalla tyylillä.

Mielenkiintoinen valokisko katossa voisi olla hyvä vaihtoehto kodinhoitohuoneeseen ja vessaan.

Eteiseen pieni musta lipasto. Saan äidiltäni antiikkisen lipaston, jonka ajattelin maalata mustaksi tai valkoiseksi.

Seinille kuvakollaaseja.

Toinen vaihtoehto työhuoneeseen: iso työpöytä ja vanhanajan tuoli (löytyy). Meillä myös suhteelisen matalat ikkunat, joten ikkunan eteen on hankala sijoittaa mitään. Tästä työhuoneesta puuttuu kansio- ja paperitilat tosin.

Näkymätön kirjahylly on upea, mutta lieneekö käytännöllinen?

Asuntomessujen kaunein sisustus oli yllättäen Muurametalojen Hannas, jonka tyyliä olen ennenkin usein ihaillut. Vähän siis tällaiselta toivoisin kotimme näyttävän sitten joskus.

Vanhat nojatuolit ja moderni sohva sopivat yhteen hyvin, eli miten yhdistää uutta ja perinteisempää tyyliä.

Pukeutumistilan ratkaisu oli aivan loistava ja todella kaunis, mutta tähän tarvitaan kyllä puuseppää.

Jälleen yksi työtilaratkaisu: pieni työpöytä ja papereille tilaa hyllyllä.

Hauska olohuone, jonka valoisuudesta ja tunnelmasta pidin. Oleellista kuvassa on talomme kannalta tv-taso (hieno!) ja mustat yksityiskohdat, sekä vaalea lattia ja isot ikkunat.

Asuntomessujen suurimmassa talossa hienoin kohta taisi olla nuo riippuvat valaisimet. Korkea olohuoneemme kaipaa jotain valaisimia, mutta emme ole löytäneet sopivia. Ehkä nämä valaisimet kuitenkin ovat liian bling-bling meidän makuumme, mutta ideana rykelmä pieniä valaisimia on kiva.

Valoa seinässä ja katossa listoina.

Lähes täydellinen lastenhuone: yksinkertainen, vaalea ja neutraali. Korosteseinä maalattu ilmeisesti struktuuripinnoitteella, joka on mietinnässä makuuhuoneisiin.

Samanalainen tyyli kuin yllä, vain väriteemaa on muutettu.

 Amme on kuvassa aivan samalla tavalla kuin meillä tulee olemaan, eli heti saunan jälkeen ikkunan alla suihkujen vieressä. Amme saisi olla korkeintaan 80 cm leveä, joten sopiva kylpyamme on vielä harkinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti