perjantai 17. elokuuta 2012

Levytys färdig

Levytys on valmis. Siihen meni kymmenen päivää, kun taas koolauksessa kesti kolmekymmentä päivää. Ero tietysti johtuu siitä, että mies on nyt kesälomalla ja aikaa on kokonainen päivä touhuta raksalla. Lisäksi tontilla on ollut apuja, joten nopeaanhan se sitten käy kahdelta ihmiseltä.

Levyjen päälle sitten rappaus ja päästään eroon telineistäkin, jotka tuntuvat hukuttavan koko talon. Katselin muuten erästä kertomusta talosta, joka tehdään pesuhuoneen laatoituksia myöten valmiiksi talotehtaalla (olisikohan ollut Oravaistalo). Tuntuu ihan ihmeelliseltä, että olisimme tilanneet sellaisen paketin. Mutta, jos olisimme, asuisimme jo uudessa kodissa.

Olen kuullut, että valmistaloissa on elementtien vuoksi ongelmia. Esimerkiksi naapurin seiniin on ilmestynyt elementtien reunoihin halkeamia ympäristön räjäyttelyn takia. Siinä kai se elementtitalojen heikkous onkin. Toisena heikkoutena on yksilöllisyyden puute, sillä valmistalot ovat standardeja, joihin on vaikea tehdä muutoksia. Esimerkiksi oma talomme ei olisi onnistunut valmispakettina, eikä Kastelli tuotakaan valmistaloja, vaan voi kyllä rakennuttaa talon, mutta mitään elementtipaketteja sinällään ei ole olemassa. Joten, hiljaa hyvä tulee - sanoi joku jossain. Mutta, onhan se nopeus kutkuttava ajatus - saada oma koti muutamassa kuukaudessa, kun normaaliin rakentamiseen menee ainakin se kuuluisa vuosi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti