sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kylpyamme

Kylvyssä on jotain perin taianomaista ja rentouttavaa. Unelmoin jo pääseväni raskaan päivän jälkeen höyrävän lämpimään veteen lillumaan. Kylpyamme tulee samaan tilaan kuin pesuhuonekin ja odotan innolla, että meillä on ne kaikki. Sauna, takka ja kylpyamme!

Kylpyamme taitaa olla lähtöisin Briteistä, jollei alunperin, niin ainakin 1900-luvulla kylpyamme oli osa jokaista perinteistä englantilaista taloa. Mutta, tarvitseekohan ihminen sekä saunan että kylpyammeen. Sauna ja kylpyamme ovat siitä erilaisia, että kylvyssä ollessaan voi lukea vaikkapa kirjaa ja siemalla punaviiniä. Yksin. Saunaa lienee sosiaalisempi ruumiin ja sielun puhdistusmuoto.

Rakentamisen suhteen jää pohdittavaksi, että tuleeko meille tuollainen munankuoren mallinen amme vai perinteinen kylpymisväline sivulaatoituksineen. Esimerkiksi Cubican blankolaatta näyttäisi oikeinkin hyvältä kylpyammeen reunassa. Toiseksi laatoitus ammeen ympärillä luo käytännöllisyyttä, sillä mihin shampoopullot kapeareunaisissa  desing- kylpyammeissa oikein laitetaan.

Moderni vai perinteinen amme?
Mosaiikkilaatoitus ammeen ympärillä on kylpylämäisen kaunis ja käytännöllinen. Reunallehan saa tarpeen vaatiessa vaikka kynttöitä tunnelmaa luomaan.

Kuvassa on musta lattialaatta ja kiiltävän valkoinen seinälaatta. Näyttää todella raikkaalta! Huomaa hauskat pallolamput peilin ympärillä.

Kuvat: Bobedre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti