keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Takka

Tulee kiire. Nimittäin takka pitäisi kohta päättää, ihan kohta. Joten päätöksiä kehiin. Yritin etsiä realistisia vaihtoehtoja, joka oikeastaan tarkoittaa halpaa, ajantonta ja varaavaa takkaa. Löysin mahtavia (liian kalliita) takkoja, joilla oli hintaa yli 8000e. Ne pitää suosiolla unohtaa. Jos miettii nykyistä tilannetta, että ei ole takkaa laisinkaan, niin oikeastaan mikätahansa kelpaa...

Tiilerin funkkis Oliver on aika kaunis. Se on hieman korkeampi ja kapeampi malli, mutta yksinkertainen. Ehkä pintaan kauttaaltaan antiikkilaastia ja luukun ympärille valkoista kaakelia. Tiilerin sivuilla funkkis-hinnastossa on myös harmaa versio, jossa on pieni hylly.

2612e.

Linnatulen Anna sopisi hyvin sekä korkeaan tilaan että keskelle huonetta. Hyvin yksinkertainen ja ajan hermolla oleva takka. Useimmissa uusissa taloissa on tämän tyyppinen takka valkoisena, mustana tai harmaana.

Hinnasta ei tietoa.

Linnatulen Johanneksessa on uuniluukku kulmassa. Tulipesä näkyy näin laajemmalle. Tosin epäsymmetriä ehkä vähän vaivaa, vaikka malli on toisaalta aika kekseliäs.

Hinta lienee jotain 4000e paikkeilla.

Mietimme myös takan paikkaa. Vaihtoehtoja on sijoittaa se keskelle huonetta ruokailutilan ja olohuoneen väliin, tai käytävän suuntaisesti olohuoneen sivuun, tai mahdollisesti olohuoneen ulkoseinälle. Itse tykkäisin seinälle sijoitettavasta takasta, sillä siellä se ei hallitsisi sisustusta ja antaisi mahdollisuuden sijoitella vapaammin huonekaluja. No, tämäkin lyödään lukkoon pian.

Linnatulen takoista olen lukenut vähän kahdenalaista mielipidettä. Jotkut ovat sitä mieltä, että elementeistä rakennettu takka ei varaa lämpöä kovin hyvin. Tiilerin takat ovat tietysti tiiltä ja täten myös varaavat lämpöä tehokkaammin ja pidempään. Takkojanhan saa melkein millaisena haluaa, joten sinänsä se on sama mistä sellaisen tilaa, kun muurari kerran sen muuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti