keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Takan muurausta ja uusia ikkunoita

Tänään mies sai alulle takan pohjan muurauksen.  Takka sijoitellaan olohuoneeseen käytävän suuntaisesti (ks. kuva). Takkaa ei ole vielä tilattu, mutta se lienee Tiilerin funkkis Oliver nuotiotakka, kuten aikaisemmin kerroinkin. Nuotiotakka se on sen vuoksi, että uunin luukku on korkea, vähän kuin nuotiossa.

Myös ikkuna-asiassa tapahtui edistystä. Tilailin arkkitehdilta uudet kuvat pikkuikkunoista ja tilasin lisäksi uudet 3x20 lasit pääoven viereen ja MH3 seinälle. Olen nyt tyytyväisempi talon julkisivuun, kun sekä eteinen että makuuhuone (MH3) saavat enemmän valoa, vaikka ikkunat ovatkin kapeita.

Olen huojentunut, että päätöksiä vihdoinkin lyödään lukkoon. Ikkunoista olen erityisen iloinen, sillä ehdin jo murehtia, että lounaassa ei ole ainukaistakaan aukkoa aurinkoon.

Ikkunapinta-alamme on nyt 15.8 kerrosalasta, mikä on 0.8 yli sallitun. Mikäli arvo ylittää 15, niin yleensä pitäisi laittaa enemmän eristystä. Joillakin voi olla ikkunapinta-ala 50%, mutta se lienee tosi harvinaista. Ikkunapinta-ala vaikuttaa lämpölaskelmiin ja energiatalouteen. Viisas rakentaja ottaa huomioon ilmansuunnat, myös talviauringon matalat säteet että kesän korkealta paistavat kuumat säteet.

Uudet ikkunat ja takan paikka olohuoneessa ympyröity.

Julkisivun lounaaseen antava ilmansuunta saa pari uutta mini-ikkunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti