tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kilometripostaus keittiöhinnoista

Olemme käyneet aika monessa paikassa kilpailuttamassa ja katsomassa erilaisia keittiövaihtoehtoja. Kokoan tähän tarjoukset, jotta voisi niitä hieman vertailla.

Nixi
Ovet: Korkeakiiltoinen, vetimetön, valkoinen Miranda
Tasot: valkoinen laminaatti.
Allas: Villeroy & Boch
8997,03e
Nixin luonnos keittiöömme.
Mallikuva Mirandaovista.


Nixi
Ovet: Matta, Silvia, koivu, massiivipuu. Krominuppi vedin.
Tasot: valkotammi.
Ei allasta (allas 522e lisää)
7491e
Miltä Silvia ovet näyttäisivät meillä?
Mallikuva Silvia-ovista.
Nixi, kodinkoneet (AEG)
induktiolevy
uuni
mikro
astianpesukone
jääkaappi
tuuletin (Savo 1-7603-S/ASCHT (1000e)
3812e

Kvik
Ovet: Mdf, valkoinen, vetimetön.
Taso: saarekeessa valkoinen laminaatti, seinällä valkotammi.
Ei allasta.
6714,58e.

Kvikin suunnitelma vetimettömistä ovista keittiössämme.

Isku
Ovet: Hanko, mdf, valkoinen, matta, kaksi lasikaappia, Krominuppi vedin.
Taso: tammi.
Allas: Dalago, Silgranit. 370,23e.
8362,45.

Mallikeittiö Hanko-ovista. Keittiömme olisi kuten ylläolevissa luonnoksissa, tällä ovimallilla ja lasikaapit seinällä reunimmaisina yläkaappeina jääkaapin ja uunin vieressä.

Isku, kodinkoneet (Siemens)
Induktiolevy
Kaappipakastin (intergroitu)
Monitoimiuuni
mikroaaltouuni
jääkaappi
astianpesukone
4353,59e

Yhteenvetona on, että Isku on kaikkein romanttisin. Plussaa erikoisuudesta ja lasikaapeista, sekä suhteellisen valmiiksi koottuina olevista kaapeista. Plussaa on myös kaunis ja huokea kiviallas. Miinusta mdf-ovista ja siitä, että tammitasot pitäisi valkovahata itse.

Kvik on halvin, mutta ei sisältänyt allasta. Toinen taso tammea, toinen laminaattia. Plussaa hinta. Miinusta siitä, että kaapit ovat aika pienissä osissa toimituksessa - eli, koota pitää paljon.

Nixillä on paras symmetria kaapeissa. Molemmissa ovimalleissa. Siellä kaikki kaapit saatiin tasattua niin, että koko keittiön todella symmetrinen. Etenkin miehelle tärkeä juttu. Itselle tärkeintä on tietenkin ulkonäkö, mutta myös tunnelma, pitkäikäisyys ja aito puu. Silviassa plussaa symmetria, massiivipuuovet, valmiiksi valkovahatut tammitasot. Miinusta kaappien kokoaminen. Mirandamallissa plussaa elettömyys, miinusta laminaattitasot ja epäkäytännöllisyys.

Puuh...Kyllä me varmaankin Nixi otetaan. Ei jaksa enää pähkäillä. :D Koneet pitää ottaa joko suoraan Nixiltä tai tilata eräältä ystävältäni. :) Jotkut neuvoivat, että koneet pitäisi tilata ensin ja sitten vasta keittiö. Itselläni ei oikeastaan ole mitään väliä, että millaiset kodinkoneet meille tulee. Joka tapauksessa ne ovat parempia kuin nykyiset. :D Minulle riittäisi hyvin 50 euron mikro ja tavallinen uuni. Vaikka joku retrouuni 60-luvulta, vai olisiko se jo antiikkia. :D Ei mitään digitaallisia härpäkkeitä. Mutta, hieman lisähintaa integroiduista koneista pitää pulittaa. Lisäksi, jos nyt valitsemme keittiön ensiksi, kodinkoneet on sovitettava sitten niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti