sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Eteisen matto

Sain vihdoin hommattua tarpeeksi käytännöllisen maton eteiseen. Etuovesta astuttaessa vastassa on ollut vaalea puuvillamatto. ISO VIRHE. Se tulee heti likaiseksi.

Eteinen keittiön ja olohuoneen suunnasta.

Sitten siinä oli vaaleanharmaa tähtimatto, mikä oli muovia. Se menetteli, mutta oli liian lyhyt. Tilasin Jotexilta mustan vähän pidemmän muovimaton ja nyt olen aika tyytyväinen. Musta on hyvä väri eteisessä, ja kun matto on kuitenkin vähän eläväisen näköinen, ei likakaan näy niin selvästi. Pieniä asioita nämä sisustajan "murheet". :D
Mutta, sen sijaan, että kirjoittelen tässä jostain niin merkityksettömästä kuin eteisen matosta, olisi hyvä huomauttaa valon merkityksestä talon suunnittelussa. Kun talopohjaa hahmoteltiin paperille, saimme apua siihen, että valoa tulisi mahdollisimman paljon tiloihin, joissa ei ole ikkunoita.

Eteinen on etelän suunnassa, eli aurinkoisimmassa päässä taloa. Kun etuovessa on pieniä ikkunoita ja tuulikaapin ovi on satiinilasia, pääsee aurinko kivasti sisälle. Kaikkien hienointa olisi tietysti ollut rakentaa isot ikkunat etelään, mutta koska harja piti olla tietyssä suunnassa ja metsämaisema oli pohjoisesssa, niin tähän oli vain pakko tyytyä. Ei voi saada ihan kaikkea, jos ei ole rahaa määräämättömästi. Kuten esimerkiksi jotain sikakallista mattoa eteiseen. :D

2 kommenttia:

  1. Miten tuollainen muovimatto pysyy paikallaan laattapinnalla? Tarvitseeko erillisen liukuesteen? Onko pinta muuten muovimatoille tyypillinen kiiltelevä vai ennemminkin matta? Hakusessa jotain saman suuntaista täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Tää matto pysyy kyllä hyvin paikoillaan. Pinta on mielestäni aika matta. Lisäksi laatat on itsessään suht karheita, eli en siis tiedä pysyisikö paikallaan, jos kyseisen maton laittaisi kiiltävälle laatalle.

    VastaaPoista