lauantai 17. elokuuta 2013

Loppusiivous

Vihdoin on koittanut aika, jolloin minustakin on jotain konkreettista hyötyä, sillä loppusiivous on käsillä. Tai sitten ei. Pieni vauva rajoittaa epäsäännöllisillä (ja olemattomilla) päiväunillaan siivousta.

Kuvio menee seuraavasti: Laita vauva nukkumaan vaunuihin. Ota käteesi siivousvälineet. Vauva huutaa. Laske käsistäsi siivousvälineet. Rauhoita vauvaa noin 30 minuuttia. Ota taas käteesi siivousvälineet. Vauva huutaa. Lähde rauhoittelemaan nyyttiä. Ota taas käteesi siivousvälineet ja lähesty siivottavaa kohdetta.

Näin toimien talomme on siivottu ehkä noin kuukaudessa, joten päädyimme kuvioon, jossa minä ja käärö jäämme kotiin ja mies siivoaa.Netin ihmeellinen maailma neuvoi miten loppusiivous on viisainta tehdä. Joten jotakuinkin seuraavasti pitää kai toimia:
  1. Suurimmat roskat siivotaan harjalla ja käsin.
  2. Suunta on ylhäältä alas.
  3. Ikkunat pestään (karmit ja listat imuroidaan, raaputetaan maalit- ym. tahrat, normaali ikkunanpesu).
  4. Seinät pyyhitään kuivalla, pölyä itseensä keräävällä kankaalla, tai harjalla.
  5. Imuroidaan listat, karmit, nurkat ja kaikki mahdolliset kolot.
  6. Imurina kannattaa käyttää jotakin muuta kuin keskuspölynimuria (meillä käytössä irrallinen tavallinen imuri sekä rakennussiivoukseen tarkoitettu järeä imuri).
  7. Imuroinnin jälkeen (väliä yksi päivä, jolloin pöly ehtii laskeutua) pyyhitään nihkeällä pinnat (kaapistot, tasot ym. nurkat, ja viimeisenä lattiat).
  8. Kosteissa tiloissa ensin imurointi, sitten pöly kuivalla liinalla ja sitten vasta normisiivous.
  9. Imuroidaan ja pestään pinnat vielä kerran (ehkä) ennen muuttoa. 
Tästä kaikesta huolimatta rakennuspölyä tulee löytymään mitä ihmeellisimmistä (ja vähemmän ihmeellisistä paikoista) vielä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti