perjantai 26. heinäkuuta 2013

Tervalepästä asiaa

Saimme naapurilta huippuedullisesti paneeleita saunaa ja pesuhuoneen kattoa varten. Kyseessä on lämpökäsitelty tervaleppä, joka mielestäni tuoksuu ihan asuntomessuilta. Asuntomessuilla saunoissa on aina sellainen makea, palaneen puun tuoksu. Uuden saunan tuoksu, joka tekee hyvän tunnelman saunaan. Sellaisen levollisen.

Saunassa foliot paikoillaan.

36 pakettia lämpökäsiteltyä tervaleppää.

Saunasta näkyy metsään.

Pitää vielä miettiä, josko lauteet ja seinät käsittelisi parafiiniöljyllä. Kyseessä on myrkytön ja luonnollinen öljy, joka suojaa puun pintaa ja syventää väriä hieman. Haluamme saunasta tällaisen (kuvasarjasta sivun alimmainen) vastakkaisine lauteineen ja kiukaan sijoitteluineen. Värikin kuvassa on juuri sopiva, eli ei liian tumma eikä vaalea.

Muuten talossa alkaa olemaan kaikki valmista. Enää se perkheleen liesituuletin, jonka toimitusta on nyt lupailtu jo vaikka kuinka monta kertaa. Miten se muuten onkin niin, että rakennusalalla on hyvin yleistä lupailla kaikkea heti huomiseksi, mutta oikeasti toimitusaika onkin viikkoja (ja aina ei toimiteta laisinkaan)? Merkillistä, sillä voisi ihan yhtä hyvin sanoa, että nyt ei ehdi, toimitamme lähiviikkoina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti