tiistai 2. lokakuuta 2012

"We can't just have mainstream behavior on television in a free society, we have to make sure we see the whole panorama of human behavior." -Jerry Springer


Kokeilin puhelimella (808 Nokia) panoraama toimintoa. Latasin tosin ensin Camera Lover Packin, sillä panoraama toimintoa ei ollut asetuksissa valmiina. Panoraama valokuvassa yhdistää monta kuvaa yhdeksi kuvaksi ja toimii siten laajakulmana. Fisheye-efekti puuttuu, joka on laajakulmaobjetiiveissa virhe, mutta voidaan käyttää myös taiteellisena tehokeinona.

Camera Lover Pack sisältää erilaisia toimintoja, kuten juuri Photoraman (panoraama), PhotoTwister (kuvan vääristys), PhotoFusion (kuvien yhdistäminen), Retromatic (retroefektejä) ja Multimatic (useita kuvia yhdessä kuvassa). Ne ovat kuvankäsittelyssä tuttuja juttua, mutta en toden totta ole käyttänyt oikeastaan kuin vintage-efektejä kuvissa. 

Ensimmäisestä alla olevasta kuvasta huomaa hyvin miten epätarkka puhelimen panoraama-toiminto lopulta on. Mutta, aika kivasti sillä saa maisemia kuvattua.

Vekkulitalo?
Heimoyhteisöämme.
Tulevan kotikylän mailta.


On se kyllä kiva saada kuvaan mahtumaan enemmän näköalaa - mitenköhän tämä toimisi ihmisiä kuvattaessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti