maanantai 8. lokakuuta 2012

Löytöjä

Löysin kaikenlaista sisustustavaraa talosta, jota olimme taannoin tyhjentämässä. Otin mukaani kynttilätuikkuja, räsymattoja, Arabian astioita ja pärekoreja.

Punainen räsymatto.
En ole ollut räsymattojen ystävä, mutta nämä punaraitaiset matot olivat aika kauniita. Oikeastaan mustavalkoinenkin räsymatto voisi olla hieno. Nämä matot ovat itsekudottuja, joten sinällään tunnearvoltaan mittaamattomia.

Tuikut ja lyhdyt ovat aina kauniita. Tämä Orvolan kynttilälyhty on ollut tuotannossa vuosina 1975-1983 ja nyt siis jo 15-20 vuotta vanha.

Heikki Orvolan kynttilälyhty.
Löysin myös jotain mitä minulla jo on, mutta otin varmuuden vuoksi toiset kappaleet, joissa on paperikannetkin jäljellä. Suosikkiteokseni melkein koko maailmassa. Täällä pohjan tähden alla -sarjaa on ollut useassa tuon ikäluokan kodissa,eli kuului luultavasti jokaisen ihmisen kirjahyllyyn sotavuosien jälkeen. Vaikea muuten keksiä mikä kirja löytyy jokaisen nykysuomalaisen kirjahyllystä... Ehkä se on iPad. :D


Otin pärekoreja moneen tarkoitukseen, kuten sienikoreiksi, haloille takan eteen ja pyykin kuljettamiseen. Miten en ole tajunnut näiden korien käyttöä aikaisemmin?


Löysin myös muutamia Arabian astioita, kuten tämän kauriskuvioisen kahvikannun. Valmistusvuosi 1940-1946. Eli kannu on jo noin 70 vuotta vanha.


Elämme välitilaelämää täällä kerrostalo-asunnossamme. Kaikkialla on tavaraa, jotka odottavat pääsyä uuteen kotiin. Voi sitä tunnetta, kun saa laittaa tavaroita paikalleen uudessa talossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti