lauantai 29. syyskuuta 2012

Valintojen edessä

Takka on hormia myöten valmis ja ulkonäöllisesti varmasti menee kohtaan "trendit". 

On mielestäni kahdenlaisia koteja, tai oikeastaan kolmenlaisia: On moderneja ja trendikkäitä Artekin valtaamia uusfunkkiskoteja. On klassisen maalaisromanttisia valkoisen, beigen ja tumman puun valtaamia Kannustalokoteja.  Sitten lopuksi on traditionaalinen ja käytännöllinen suomalainen tyyli, jossa huonekalut ja pinnat on valittu hinnan ja käyttökelpoisuuden mukaan.
 

Linnatulen Iso-Johannes on valmis.

Olemme rakentamisen välivaiheessa (ehkä yli puolenvälin jo). Onkohan tämä kiirastuli? Jotkut valitsevat kaikki materiaalit jo ennen kuin talopaketti on edes suvainnut saapua (niinkuin talopaketti nyt subjektina mitään varsinaisesti tekisi...), mutta minä vain vielä pähkäilen ja pähkäilen.

Mitenköhän sitä voisi varmistaa, että materiaalit ovat sekä laadukkaita että aikaa kestäviä? Olen nimittäin varma, että mikäli valitsemme tämän hetken trendien mukaan - niin se tarkoittaa, että kymmenen vuoden kuluttua ihmetellään  "miksi helvetissä me ikinä tuo juttu valittiinkaan".
 
En tiedä pähkäilevätkö muut rakentajat materiaalien yhteensopivuuden kanssa näin paljon. Ihmettelen (ja kadehdin) sitä päätöksen varmuutta, joilla ihmiset valitsevat kotiinsa asioita, joita sitten pitäisi katsella montakymmentävuotta! Mutta, nyt pidän takasta kovin (ja luulen melkein varmuudella että tulevaisuudessakin). 

Takan hormi ulottuu korkealle.

Mutta vielä on paljon valittavaa ja se yksi tärkeimmistä, nimittäin lattia, puuttuu. Lattia vaikuttaa niin paljon talon tunnelmaan, että on tärkeää valita se huolella. Sain taas yhden tarjouksen tästä lattiasta, mutta en ollenkaan tiedä minkä sitten lopulta valitsisi - nimittäin mies on jo aika päiviä sitten kyllästynyt materiaalien valitsemiseen... :D Valitko perinteinen vai trendikäs - vaiko klassinen (ja millainen on klassinen lattia, kysyn vaan...)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti