sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Säilytysjärjestelmät

Komerojen ja kaappien määrä on uskomaton yhdessä omakotitalossa. Kaappeja, liukuovia, komeroita ja järjestelmiä on lukematon määrä. Lisäksi on todella haasteellista (lue:vaikeaa) miettiä, että mitä sitä oikein tarvitsee, kun asuu ihan oikeassa oma-koti-talossa.

Makuuhuoneen kaapit tuottavat päänvaivaa ja päätimme ratkaista asian siten, että asennamme yhden seinän suojaksi ovet, joiden taakse tulee hyllyja ja tankoja seiniin kiinnitettyinä. Eli varsinaisia runkoja ei tule ollenkaan. Walk-in-wardrobea ei tule, sillä se vie tilaa ja on kallis. Ja vaikka minulla vaatteita onkin, minulle riittänee sellainen puolikas walk-in (onhan se jo nyt enemmän kuin mitä tällä hetkellä).

Olemme kysyneet tarjouksen Kirenalta, ja kaappien yhteishinnaksi (makuuhuone + eteiset) saimme 3100e. Ei ihan paha hinta, mutta toisaalta kyllä tuosta vähän pystyisi nipistämäänkin. On hienoa, että kaappien ulkonäkö on minimalistinen ja eleetön. Pidän kovasti nykyajan liukuovisysteemeistä (joista tulee mieleen, että onkohan ne aikoinaan kopioitu japanilaisista taloista).

Toisaalta on huvittavaa, että mietin tällaisia asioita niin tarkkaan, sillä olenhan tässä yli 30 vuotta pärjännyt hyvin ilman vaatehuoneita ja säilytysjärjestelmiä. Lisäksi, on vain hyväksyttävä, että minusta ei koskaan tule ihmistä, joka asettelee jokaisen korun ja kengän omaan laatikkoonsa ja viikkailee vaatteet virheettömiin pinoihin. Tunnen itseni ja tiedän, että tarvitsemme noita ovia todellisuuden peitoksi, eli suojaamaan katseilta UFF:n vaatekeräyslaatikoita muistuttavat kangasröykkiömme. Ihmettelen aidosti ihmisiä, jotka kykenevät järjestelemään vaatekaappiinsa sotilasmaisen perfektionistisesti. Siksi onkin hyvä, että liukuovet on keksitty - sillä esimerkiksi avosäilytysjärjestelmät olisivat kaltaiselleni jättimyllärille suorastaan elävä painajainen.

Makuuhuoneeseen tulisi neljä ovea, kaksi peiliä ja kaksi maitolasia (läpinäkymätöntä).

Tuulikaappiin ja eteiseen tulisi 1850cm ja 1800cm leveät kaapit kahdella ovella hieman kuvan mukaisesti. Tuulikaappiin valkoinen lasi jakolistoilla ja eteiseen peiliovet.

Kuvassa on Valannin ruutuovet, mutta en kyllä löytänyt näitä ovia Valannin sivuilta (tai ylipäätään mitään liukuovia). Tämä makkari on jollain tavalla tosi kaunis ja raikas.

Ikean Pax vaatekaappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti