perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kodin tilojen yhtenäisyys

Nixi-keittiön kanssa on lyöty lukkoon kaupat keittiöstä ja tänään olimme suunnittelemassa muita huoneita. Pitää saada kaapistot kodinhoitohuoneeseen, kahteen eteiseen, makuuhuoneeseen ja vessaan. Siinä olikin pähkäilemistä, että mitä sinne valitsee. Mutta, lopulliset valinnat teen sitten, kun näen sisustussuunnittelijan ehdottamat jutut.

Maalaisromanttinen keittiö. Lamppu lienee moderni, tai köyhänmiehen vanhanajan valaisin.

Huh, olen jo aika puhki näistä sisustusvalinnoista, kun ihan oikeasti pitää lyödä lukkoon asioita. Tänää pohdiskelin kodinhoitohuoneen ilmettä ja mietin, että pitääkö keittiössä ja kodinhoitohuoneessa olla samanlaiset kaapit? Vai onko parempi, että kaikissa kodin huoneissa on käytetty vähintään samaa sävymaailmaa kaikkialla, mutta kalusteet ovat erilaisia? Ja miltä näyttää, jos on yhdistetty vetimetöntä ovea ja toisessa huoneessa on klassiset ovet? Puuh! Olisi ollut niin helppoa valita modernit ovet kaikkiin tiloihin, mutta kun en halunnut!

Läpikotaisin moderni talo arkkitehtuuriltaan ja kalusteiltaan.

Tänään päädyin esittämään Nixi-myyjälle maalaisromanttista ovea, kuppivedintä ja valkoista laminaattitasoa. Mutta, katsotaan sitten kuvasta, millaiselta se näyttää. Olen nähnyt jossain aivan upean talon. Se taisi yllättäen olla Kannustalon Vihervaara-malliston mainoksessa. Käy katsomassa täältä, sivut 40-47. Ihan mielettömän hieno sisustus!

Rustiikkia, maalattua valkoista, vanhoja pattereita, ruutuikkunat ja kattopalkit näkyvissä.
Vaikuttaisi siltä, että kauniit sisutukset taloissa ovat yleensäkin yhtenäisiä. Eli koko talon läpi jatkuu joku juttu, yleensä materiaali tai väri, tai molemmat. Suosittuja juttua on ainakin Suomessa ruskean ja harmaan sävyt, sekä tällä hetkellä vetimettömät ovet.

Modernit, isot ikkunat ja pelkistetty olohuone, jossa ei ole tv:tä?

Meillä tulee olemaan keittiössä valkotammea tasoina, seinät valkoista ja beigeä, krominupit ja kaappeina klassiset yksipeiliovet. Voisiko jokaisessa talon huoneessa olla jotain tällaista? Mutta, miten sen käytännössä toteuttaa, onkin ihan sitten ihan toinen juttu.

Ihmettelen syvästi sellaisia, jotka osaavat kaiken päättää nopeasti, eivätkä kyseenalaista omia valintojaan. Mä kyseenalaistan ihan koko ajan! Mutta, ehkä se sopii luonteelleni, tällainen pohdiskelu ja vaihtoehtojen kartoittaminen, ja sen varmistaminen, että olen todellakin pohtinut vaihtoehdot tarkkaan. Sillä mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma Ja mistä ihmeestä kukaan voi todella tietää, mitä tarkoittaa maalaisromanttinen ja moderni tyyli??? Ainakaan noiden sanojen henkilökohtaista merkitystä? Ainakaan, kun en itsekään tiedä! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti