lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kodinhoitohuone

Pähkäilyjen jälkeen olen hieman saanut hahmotettua kodinhoitohuoneen kaappeja. Nixiltä löytää monia sopivia vaihtoehtoja. Löysin kauniin valkotammioven, joka sopisi passelisti vaaleaan sisustukseen.Yhdistelmänä kodinhoitohuoneessa olisi tumma lattialaatta valkoisella saumalla, valkoiset seinät, ja ala- ja yläkaappeihin erilaiset ovet. Alakaapeiksi ehkä tammea ja ylös valkoiset. En tiedä.

Kodinhoitohuoneen nurkkaukseen tullee pesukone ja jopa kuivausrumpu. Aluksi ajattelin, että en halua sähköllä toimivia vempaimia kotiini liikaa, mutta luettuani, että rumpujen olevan itse asiassa sähköä säästäviä, olen suostuvainen sellaisen hankintaan. Pesukone pitää saada piiloon ja ennen kaikkea kuulumattomiin, joten suunnitelimme nurkkaukseen liukuovia (valkoiset tai maitolasiset, joista ei näy läpi).

Huoneeseen tulee myös kuraeteinen, joka onkin hyvä keksintö. En olisi ikinä elämässäni kuraeteisen funktiota tullut miettineeksi, mutta mies oli kaukaa viisas ja lisäsi sen lvi-suunnitelmiin.

Enpä muuten ole koskaan ennen pohtinut kodinhoitohuoneen merkitystä elämässäni, joten tuli sekin koettua!

Valkoinen taso, valkoiset matta- tai korkeakiilto-ovet ja tumma lattialaatta. Vetimistä ei tietoa.

Ps. Raksalla on ollut aika hiljaista. Pystytys on valmis ja pystytyskokouskin on pidetty. Ei huomautettavaa rakennustarkasjalla. Mies on viime päivinä möyrinyt talon alla ja liimaillut styroksia lattian reunoille. Lattia pitää eristää ja myös ennen valua laitetaan stryroksit ontelolaattojen päälle.

Tärkein kohta eristysessä on kuulemma seinien ja lattian välit, jotka pitää huolehtia tiiviiksi. Perustus on pelkkää betonia, joten se sinällään ei eristä kylmää mitenkään. Onneksi mies on kovin huolellinen, sillä jos itse tekisin noita erityksiä, niin voisi olla mahdollista, että sisällä olisi kovin kylmää. :D

Kuvat: Nixi ja Pukkila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti